Wednesday 21 March 2012

Comunicat Francofonie

Sent from my BlackBerry® wireless device

From: "Embassy of Romania, Press Office" <press@roemb.co.uk>
Date: Wed, 21 Mar 2012 17:38:10 -0000
To: Embassy of Romania, Press Office<press@roemb.co.uk>
ReplyTo: <press@roemb.co.uk>
Subject: Comunicat Francofonie

Participare românească la Sărbătoarea Zilei Internaţionale a Francofoniei în Trafalgar Square

 

 

La 17 martie 2012, a avut loc, în Trafalgar Square, un eveniment dedicat  Zilei Internaţionale a Francofoniei – 20 martie.

Manifestarea intitulată „Le Français, jAdore” s-a desfăşurat în prezenţa Secretarului General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, domnul Abdou Diouf, fiind organizată de misiunile statelor francofone acreditate la Londra cu scopul promovării diversităţii culturale în contextul Jocurilor Olimpice – Londra 2012.

Ambasadorul României la Londra, Dr Ion Jinga, a participat la recepţia de deschidere organizată de Ambasada Confederaţiei Elveţiene la standul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, la care au fost prezenţi ambasadori ai statelor francofone şi oficialităţi britanice.

Programul manifestării a inclus un concert susţinut de artişti francofoni pe scena din Trafalgar Square, precum şi o serie de activităţi care s-au desfăşurat la standurile naţionale ale ţărilor participante.

România a fost prezentă cu un stand realizat de Ambasada României la Londra, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Biroul Naţional de Turism al României - Londra şi cu Institutul Cultural Român – Londra, cărora le adresăm mulţumiri şi pe această cale.

Standul românesc, care a inclus materiale promoţionale culturale, turistice şi de artizanat, precum şi proiecţia filmului „Wild Carpathia” pe parcursul întregii zile, a fost amplasat pe esplanada din faţa muzeului National Gallery, într-o zonă de maximă vizibilitate, fiind vizitat de câteva mii de persoane, între care Secretarul General al OIF.

Mai multe detalii pot fi găsite pe website-ul evenimentului: www.lefrancaisjadore.com

 

 

 

Bianca Mina

First Secretary

Embassy of Romania

4 Palace Green

London W8 4QD

tel: 020 79379669

fax: 020 79378069

 

No comments: