Wednesday 21 March 2012

Comunicat de presa - Norwich

Sent from my BlackBerry® wireless device

From: "Embassy of Romania, Press Office" <press@roemb.co.uk>
Date: Wed, 21 Mar 2012 10:11:33 -0000
To: Embassy of Romania, Press Office<press@roemb.co.uk>
ReplyTo: <press@roemb.co.uk>
Subject: Comunicat de presa - Norwich

Vizita Ambasadorului României în Marea Britanie la Universitatea East Anglia, Norwich

 

La 19 martie 2012, ES Dr Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanie, a efectuat o vizită la Universitatea East Anglia, Norwich.

Universitatea East Anglia este o instituţie multiculturală care are în prezent peste 14000 de studenţi, fiind parte a Parcului de Cercetare Norwich, unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa. Alaturi de universitate, acesta include Spitalul Universitar Norwich şi patru centre de cercetare independente: Centrul John Innes, Institutul pentru Siguranţa Alimentelor, Laboratorul Sainsbury şi Centrul de Analiya Genomului. Parcul Norwich  are, de asemenea, în componenţa sa 30 de companii care reunesc peste 11000 de  cercetători. Universitatea East Anglia are 88 de instituţii partenere în 22 de ţări din lumea întreagă.

În momentul de faţă, la Universitatea East Anglia îşi desfăşoară activitatea si 25 de studenţi, doctoranzi şi cadre universitare de origine română, domeniile de interes ale acestora fiind economie, matematică, filosofie, managementul afacerilor, chimie organică, biologie, chimie medicinală, informatică.

Programul vizitei ambasadorului Romaniei a inclus: o întrevedere cu conducerea universităţii - Prof Edward Acton, rectorul universităţii, Prof David Richardson, pro-rector şi şeful Departamentului de biochimie şi Prof Richard Harvey, directorul Departamentului de recrutare a studenţilor; o întâlnire cu studenţii şi doctoranzii români; si o prelegere cu tema „Romania in contextul economiei globale”, susţinută în faţa unei audienţe formate din studenţi britanici, români şi internaţionali.

In cadrul discutiilor cu conducerea universitatii au fost abordate aspecte referitoare la mobilitatea studenţilor in interiorul Uniunii Europene, taxele de studii, realizarea de proiecte de cercetare în parteneriat cu instituţii româneşti, comunitatea academică a românilor din Marea Britanie şi evenimentele organizate de ambasadă pentru şi în cooperare cu aceasta comunitate.

La întâlnirea cu studenţii şi cercetătorii români s-a vorbit despre oportunităţile de stabilire a unor parteneriate de cercetare şi schimburi de studenţi cu universităţi româneşti, întoarcerea în ţară după terminarea studiilor şi inserţia pe piaţa muncii din Romania, modificările aduse de noua Lege a educaţiei şi organizarea, la Bucureşti, a celei de a opta Conferinţe ministeriale Bologna (26-27 aprilie 2012). A fost menţionată cooperarea foarte bună a Universităţii East Anglia cu Academia de Studii Economice din Bucureşti şi cu Universitatea de Vest din Timişoara.

            Vizita s-a încheiat cu susţinerea de către Ambasadorul României a unei prelegeri cu tema „Romania in contextul economiei globale”, ilustrata cu imagini si statistici economice, prezentate in power point. Evenimentul a fost organizat de Departamentul de economie al Universităţii East Anglia, în cadrul seriei intitulată “Contemporary Economic Issues”, coordonata de profesorul Liliana Harding, fost consul onorific al Romaniei la Aberdeen (Scotia).

 

 

 

Bianca Mina

First Secretary

Embassy of Romania

4 Palace Green

London W8 4QD

tel: 020 79379669

fax: 020 79378069

 

No comments: