Friday 2 December 2011

Re: Comunicat - Concert Alexandra Coman

Sent from my BlackBerry® wireless device

From: "Embassy of Romania, Press Office" <press@roemb.co.uk>
Date: Fri, 2 Dec 2011 17:00:54 -0000
To: Embassy of Romania, Press Office<press@roemb.co.uk>
ReplyTo: <press@roemb.co.uk>
Subject: Comunicat - Concert Alexandra Coman

Recital de gală cu ocazia Zilei Naţionale a României


La 1 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a avut loc un recital de gală susţinut de Alexandra Coman, binecunoscuta şi apreciata soprană româncă, alături de pianista şi compozitoarea Livia Teodorescu-Ciocănea. Evenimentul este parte a programului intitulat “Concertele Societăţii Enescu” şi a fost organizat în parteneriat de Ambasada României la Londra şi Institutul Cultural Român - Londra.

 

Au fost interpretate piese de George Enescu, Giacomo Puccini, Antonin Dvorjak, José Serrano, Claude Debussy, Frédéric Chopin, Tiberiu Brediceanu şi Livia Teodorescu-Ciocănea.


În deschiderea concertului, Ambasadorul României, Dr. Ion Jinga, a vorbit despre semnificaţia Zilei Naţionale şi le-a prezentat publicului pe cele două artiste: “În această seară avem privilegiul de a ne bucura de prezenţa uneia dintre cele mai talentate şi cunoscute soprane din România care a cântat pe marile scene ale lumii alături de tenori celebri, precum José Carerras, Placido Domingo, Alex Vicenes şi Carry Person. Are un repertoriu impresionant şi o utilizare variată a registrelor vocale. José Carerras spunea că este o onoare să se afle pe scenă alături de Alexandra Coman, care este “o artistă foarte frumoasă şi incredibil de talentată, cu o prezenţă scenică de neuitat, care are o voce deosebită şi un viitor strălucit”, iar Luciano Pavarotti a descris-o ca având "o voce frumoasă, cu o coloratură aparte şi de o calitate deosebită".

 

Livia Teodorescu-Ciocănea este compozitoare, pianistă şi profesor asociat de compoziţie la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A fost distinsă de două ori cu Marele Premiu al Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru opera “Roşu şi Negru” şi pentru compoziţia corală “Oratione aliquot Sanctae Briggitae”. A publicat diverse articole în revistele de muzică româneşti şi internaţionale şi două cărţi. Muzica ei face parte din repertoriul Operei Naţionale din Bucureşti şi al multor altor instituţii muzicale din Italia, Spania, Marea Britanie, Ukraina, Republica Moldova, Danemarca, Australia şi SUA.

 

La eveniment au participat peste 200 de persoane. Recepţia care a urmat a fost organizată cu sprijinul următorilor sponsori: Arcelor Mittal, domnul şi doamna George Iacobescu, Class Living, PiLON, Chivas & Brothers, Cubitt Consulting, International Diplomatic Supplies, Delta Nature Resort, şi Forum Invest România.

 

 

 

Cristina-Narcisa Nita

First Secretary

Media, PR & Politics

Embassy of Romania in the UK

Arundel House

4 Palace Green

London W8 4QD

Tel.: 0044 20 7937 8125

Fax: 0044 20 7937 8069

Mobile: 0044 75 00 55 88 44

e-mail: press@roemb.co.uk

www.london.mae.ro

No comments: