Tuesday 8 November 2011

Re: Comunicat - România participă cu stand naţional la W orld Travel Market

Sent from my BlackBerry® wireless device

From: "Embassy of Romania, Press Office" <press@roemb.co.uk>
Date: Tue, 8 Nov 2011 17:09:02 -0000
To: Embassy of Romania, Press Office<press@roemb.co.uk>
ReplyTo: <press@roemb.co.uk>
Subject: Comunicat - România participă cu stand naţional la W orld Travel Market

România participă cu stand naţional la World Travel Market

Ambasada României – Londra/ La 7 noiembrie 2011, Ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga, a participat la deschiderea standului românesc la Târgul Internaţional de Turism de la Londra (World Travel Market), organizat la complexul expoziţional ExCel.

Standul naţional are 255 metri pătraţi, fiind realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu participarea a 31 de co-expozanţi: operatori şi agenţii de turism, hoteluri, asociaţii regionale de turism şi organizatori de evenimente. Delegaţia oficială, condusă de doamna Carmen Moraru, director general in Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost însoţită de un grup de jurnalişti români.

Cu acest prilej, a avut loc proiecţia documentarului “Wild Carpathia”, realizat de postul de televiziune “Travel Channel” şi organizaţia “European Nature Trust”, invitaţi speciali fiind Paul Lister, fondatorul organizaţiei, şi Charlie Ottley, prezentatorul filmului.

Într-un interviu acordat reprezentanţilor presei române, Ambasadorul României a declarat: “Documentarul prezintă, cu sensibilitate şi acurateţe, una dintre cele mai frumoase zone geografice ale lumii: Muntii Carpati, tărâmul genezei poporului român acum 1900 ani, la confluenţa celor trei provincii istorice ale României: Transilvania, Valahia şi Moldova. Arcul carpatic a fost comparat, în presa britanică, cu Parcul Naţional Yellowstone din SUA, ceea ce ne îndreptăţeste să credem că suntem pe cale să construim profilul de ţară al României adevărate, profunde, dincolo de stereotipurile clasice. Realizatorii intenţionează să continue seria documentarelor despre ţara noastră cu proiecte în Delta Dunării, Bucovina şi Maramureş şi i-am încurajat să facă acest lucru”.

La stand a fost lansat, de asemenea, “Ghidul staţiunilor balneoclimaterice din România”, realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Aflat la cea de a 32-a ediţie, World Travel Market, cel mai mare târg de turism din lume destinat specialiştilor, se desfăşoară în perioada 7-10 noiembrie 2011, reunind expozanţi din 152 de ţări.

 

 

Cristina-Narcisa Nita

First Secretary

Media, PR & Politics

Embassy of Romania in the UK

Arundel House

4 Palace Green

London W8 4QD

Tel.: 0044 20 7937 8125

Fax: 0044 20 7937 8069

Mobile: 0044 75 00 55 88 44

e-mail: press@roemb.co.uk

www.london.mae.ro

 

No comments: