Friday 30 September 2011

FIRMELE SEZONIERE DIN SPANIA SE TEM SA MAI AGAJEZE ROMANI

Sent from my BlackBerry® wireless device


From: Daniel Tecu <presfadere@gmail.com>
Date: Thu, 29 Sep 2011 07:54:50 -0400
To: <adanvideo@hotmail.com>
Subject: FIRMELE SEZONIERE DIN SPANIA SE TEM SA MAI AGAJEZE ROMANI

FIRMELE SEZONIERE DIN SPANIA SE TEM SA MAI AGAJEZE ROMANI

FADERE cere Ministerului Muncii din Spania revizuierea restrictiilor.

 

       Luni, 26 Septembrie 2011, FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) a trimis o scrisoare Ministeului Muncii din Spania prin care a cerut ca acesta sa revizuiasca conditiile de acordare a autorizatilor de munca pentru sezonieri.

       Ministerul Muncii ii obliga pe angajatori ca perioada minima pentru  care ei pot cere autorizatia de munca pentur romani sa fie de un an in ciuda faptului ca perioada de munca reala este in jur de 3 Luni.  Aceasta aurizatie obliga angajatorul sa pastreze ca angajati persoanele in cauza timp de un an, sau sa li se plateasca o suma importanta ca despagubire a concedierii.

     Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii firmelor sezoniere din sudul Spaniei, daca Ministerul Muncii spaniol nu va reglementa aceasta situatie angajatorii sezonieri se vor orienta catre muncitori din alte tari si vor renunta la muncitorii romani pana la suspendarea restrictiilor a declarat Daniel Tecu presedintele FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa)

     Reamintim ca incepand cu 22 Iulie 2011 Spania a introdus o serie de restrictii pe piata muncii pentru romani.

    

    

 

Presa FADERE

 


--
Presa FADERE 
Tel: 0034 60 60 60 660
      0034 60 60 60 626
      0040 769 165 789
www.fadere.org
La Federacion de asociaciones rumanas de Europa (FADERE) Es una organi
zacion No-Guvernamental y sin ánimo de lucro, con el sede en Madrid España, pero con un ambito de trabajo internacional.
AVISO LEGAL. Este mensaje está dirigido sólo a su destinatario y es confidencial. Si lo ha recibido por error, notifíquelo al remitente y borre el original. Cualquier uso inapropiado de este correo electrónico queda desautorizado. 
Cualquier opinión expresada en este mensaje pertenece únicamente al autor remitente, y no representa necesariamente la opinión de FADERE, a no ser que expresamente se diga y el remitente esté autorizado para hacerlo.
Los correos electrónicos no son seguros, no garantizan la confidencialidad ni la correcta recepción de los mismos, dado que pueden ser
interceptados, manipulados, destruidos, llegar con demora, incompletos, o con virus. FADERE no se hace responsable de
las alteraciones que pudieran hacerse al mensaje una vez enviado. 

En el caso de que el destinatario de este mensaje no consintiera la utilización del correo electrónico via Internet, rogamos lo ponga en nuestro conocimiento.

Antes de imprimir este e-mail, piensa bien si es necesario hacerlo. Una tonelada de papel implica la tala de 15 árboles. Cuida el medio ambiente.

No comments: