Wednesday 21 September 2011

Comunicat - „Enescu îşi ia rămas bun – O simfonie pentru 12 Instrumente”

Sent from my BlackBerry® wireless device


From: "Embassy of Romania, Press Office" <press@roemb.co.uk>
Date: Tue, 20 Sep 2011 18:26:29 +0100
To: Embassy of Romania, Press Office<press@roemb.co.uk>
ReplyTo: <press@roemb.co.uk>
Subject: Comunicat - „Enescu îşi ia rămas bun – O simfonie pentru 12 Inst rumente"

„Enescu îşi ia rămas bun – O simfonie pentru 12 Instrumente"

 

Ambasada României la Londra / La 19 septembrie 2011, Ambasadorul României la Londra, Dr Ion Jinga, a participat la concertul „Enescu îşi ia rămas bun – O simfonie pentru 12 Instrumente", susţinut de orchestra de cameră „London Schubert Players" şi invitaţii acestora la Kings Place.

 

Concertul este parte a proiectului „Invitaţie pentru Compozitori", o idee originală a pianistei Anda Anastasescu, fondator şi director artistic al orchestrei „London Schubert Players".

 

„Invitaţie pentru compozitori" este unul dintre cele 87 de proiecte selectate de Comisia Europeană dintr-un număr de 298 de aplicaţii pentru perioada 2009-2011. Proiectul este realizat în parteneriat de asociaţia „London Schubert Players", Institutul Cultural Român de la Paris şi Asociaţia Info Manager din România, cu sprijinul Ambasadei României la Londra şi al Institutului Cultural Român – Londra.

 

Concertul a inclus, în prima parte, creaţii ale marelui compozitor român George Enescu din ultimii ani de viaţă, prezentate la Londra în premieră. In partea a doua, au fost interpretate trei dintre creaţiile inspirate de George Enescu aparţinînd tinerilor compozitori Aurelian Bacan din România, Bjørn Bolstad Skjelbred din Norvegia şi Jonathan Östlund din Suedia. 

 

In deschiderea concertului, Ambasadorul României s-a adresat audienţei: „Sunt încântat să mă aflu în seara aceasta alături de dumneavoastră la un nou concert din cadrul proiectului „Invitaţie pentru Compozitori". Acest proiect original aparţine unei românce - talentata pianistă Anda Anastasescu - care este, totodată, o reprezentantă de marcă a culturii muzicale din Londra. Vom avea privilegiul de a asculta un concert deosebit, inspirat de ultimele, dar poate unele dintre cele mai valoroase creaţii ale lui George Enescu, scrise la Paris în amurgul vieţii acestuia. Doresc să salut, totodată, prezenţa alături de noi a unui tânăr şi talentat compozitor român, domnul Aurelian Bacan, şi să-l felicit pentru contribuţia sa la acest exerciţiu de creativitate."

 

 
Bianca Mina
First Secretary
Embassy of Romania
4 Palace Green
London W8 4QD
tel: 020 79379669
fax: 020 79378069
 

No comments: