Saturday 30 July 2011

Tabara Lacului, editia a II-a

               TABARA LACULUI, la cea de-adoua ediţie
 
 
 
Luni l august 2011, în jurul orei  16,00 va avea loc deschiderea oficială a TABEREI LACULUI, de la Fânaţele Bandului, ajunsă la cea de-a doua ediţie, prin grija unor oameni inimoşi şi împătimiţi de artă. Cum se cuvine unei manifestări artistice ce se respectă, se va începe cu un cuvânt de salut şi bun venit al gazdelor şi al oficialilor, urmat de o conferinţă de presă, unde ziariştii vor afla mai multe detalii despre artiştii participanţi, arta, parcursul şi palmaresul lor. În acelaşi cadru se va efectua tragerea la sorţi a buştenilor ce vor deveni opere iar reprezentanţii presei locale şi centrale vor monitoriza execuţia statuilor.
Conducerea taberei a hotărât ca fiecare ediţie să fie patronată spiritual şi să poarte numele unui artist din acest spaţiu de cultură şi civilizaţie. Prima ediţie s-a aflat sub semnul şi numele sculptorului Sever Suciu, artist născut la Gâmbuţ.
Actuala ediţie este dedicată în exclusivitate sculptorului Eduard Costin, fostul decan de vârstă al sculptorilor europeni, plecat la stele mai înainte de a-şi împlini visul de a face din această tabără un spaţiu cultural de excepţie.
Artiştii care şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an sunt: Radu Ştefan Creţu, Dumitraş Emil, Burtea Cătălin, Mihnea Grigore, Vali Duicu, Ioan Astalus, Vali Soare, din România şi Enis Malik Duran din Turcia.
Sculpturile vor fi executate din stejar, la fel ca la prima ediţie, fiecare exemplar având dimensiuni impresionante. Materialele şi consumabilele necesare sculpturii, cazarea şi masa sunt puse cu generozitate la dispoziţia artiştilor de către SC Antrepriza montaj SRL, condusa de ing. Constantin Husar, amfitrionul Taberei.
Tabăra Lacului, cu statuile ei gigantice, a stârnit interesul lumii artistice europene, şi nu numai, fapt pentru care se înscrie pregnant în sfera de interes a publicului larg.
Organizatorii şi participanţii invită pe această cale pe toţi iubitorii de frumos şi inedit la o lecţie de artă "pe viu", în perioada 1-7 august a.c.
 
Ioan Astalus
Fundatia ASTURIAN-ROMANIA
 

No comments: